tirsdag 29. oktober 2002

This Or That Food

Onto a different kind of entry. I'm not such a fan of fruit and definitely not vegetables. I hate to say it, but I'm actually more of a meat eater. However lately I've been trying to eat more healthy food. As I stated earlier I started to eat fish two times a week this summer and I have managed to stick to that, but now I feel I want to cut down on it. See, I hate to eat fish and I really dont like those fishsticks. I want the fishsticks to not taste fish. I'm very much like a child that way. When I were little I liked pretty much everything I was served. It's strange because they say you usually like more when you get older. Anyway this is the question thing taken from This Or That. It's about food things. Very interesting indeed.

1. Apples or pears?
Answer:
I like both, but I would prefer them in a cake or dessert. Apple cakes are nice and I sure like the smell of apples, particulary those cold ones that hang on trees and dont come from a store.

2. Oranges or grapefruit?
Answer:
I like grapefruit, I enjoy the sour taste to them and their colors can be quite interesting. Oranges are best to drink in my opinion.

3. Broccoli or cauliflower?
Answer:
I really like cauliflower. Raw that is, because I've never like boiled vegetables. Cauliflower is little white trees, that you can eat like you were a mountain troll that crunch them in the mouth.

4. Green beans or lima beans?
Answer:
I like the green beans, I'm actually going to eat them today. I wouldn't eat them alone though, outside the dinner. Lima beans is not something I would eat, I fact dont think I've ever tasted them. I have seen both of my grandmothers eat them, I just always had the feeling that lima beans was something they got used to eating during the war.

5. Winter or summer squash?
Answer:
I dont like any kind of squash. I have never eaten it by itself, generally because I've never liked it when I've tasted small bits of it in something.

6. Blueberries or strawberries?
Answer:
I really like blueberries. My parents used to have cabin in the mountains when I grew up, so I would pick them and eat them a lot. I guess they remind me of the cabin, just like cloudberries do. I like berries a lot more than I like fruit. Fall is really my favorite season, I like the colors next to the grey gloominess around that time. Something dies and something goes to sleep, other things wakes up. I like the smell of strawberries, but I dont really like to eat them.

7. Tomatoes or potatoes?
Answer:
I really like potatoes, more than most other things. I've never liked tomatoes, unless it is made into a gravy. I really like sauces and ketchup. Ketchup is actually also very healthy, it has a lot potassium in it. Potassium is usually something your body miss the most if you dont eat vegetables. At least I have been told so by doctors. The ketchup brands you get at Mcdonalds and such places are not that great. I'm generally quite strict when it comes to my ketchup. Heinz is my favorite, you can use it in almost any kind of sauce and it turns up great.

8. Peaches or plums?
Answer:
I like plums better, the yellow ones. I have never been a big fan of peaches.

9. Peas or carrots?
Answer:
I've never liked peas, but I can eat them if they are put into something. I used to like raw carrots, until I tasted some over boiled in the hospital once and after that I feel I cant eat them at all. I have a nasty feeling when I discover carrots in something. Now I fear them like spiders, raw or boiled.

10. Asparagus or corn?
Answer:
I can eat asparagus if I had to, but I dont enjoy them on a regular basis. I really like corn however, it's one of those things I could eat with my dinner every day. I love them as much I like potatoes. Baby corn is great.